Portfolio | Stationsput Eernegem - fase I landschapspark

Vanuit het subsidiedossier "toeristische impuls" is voor de ontwikkeling van het landschapspark een eerste fase afgelijnd. We voorzien de ombouw van een karakteristiek huisje op de dijk tot fietsinrij.punt en zitten daarmee eigenlijk meteen op 1 lijn met de architect Milad Pallesh die de pomptoren zal transformeren tot uitkijktoren. Twee bestaande gegevens die niet verdwijnen maar een nieuwe betekenis krijgen in het parkgeheel.
In deze fase linken we de Spoorwegstraat, de Groene 62 en de put zelf aaneen binnen het concept "raak.punt". Een sikkelvormig traject baant zich een weg door de natuur en eindig in een ware landtong tot ver in de vijver. Vanaf de landtong ontstaat een heel mooie perspectieflijn over het vijverwater, waarin zich de uitkijktoren zal spiegelen. Voeg er nog speelnatuur aan toe, een picnictuin en een ecologisch beheer van dit alles en we hebben het plaatje compleet.