Portfolio | natuurbuurt

De Pinte, een residentiële gemeente. Toch werd binnen een bestaande woonwijk een perceel vrijgehouden voor "alternatieve woonvormen". We bedachten een natuurbuurt waarbij de woningen niet langs straten, maar in een gemeenschappelijke tuin ingeplant zijn. Toch heeft elke woning daarnaast ook een eigen intieme tuinruimte.
Hier geen asfalt maar een dreefje in grind. Geen gazonbermen maar een rijk bloeiende naturalistische beplanting. Geen hoge verlichtingspalen maar eerder lage tuinarmaturen. Alles is een beetje anders, een beetje lieflijker ook wel. En toch wordt niet ingeboet op comfort. We voorzien een laadpaal voor elektrische wagens en een stelplaats voor autodelen. De toekomstige eigenaars onderhouden hun collectieve tuin in eigen beheer onder begeleiding van een syndicus. Wie wil zich hier niet settelen?