Portfolio | achtertuin herenhuis

Een herenhuis in de rij, gelegen in het stille Heuvelland, de Franse grens vlakbij. In het dorp spreken ze Frans en Westvlaams dooreen; de bewoners idem dito. 

Met veel respect voor de bestaande architectuur krijgt de tuin een nieuw elan, zonder in "boerderijstijl" te vervallen. De bestaande bijgebouwen breiden we uit met een overdekt terras. Subtiel geplaatste zitmuurtjes vangen het niveauverschil op en rijgen de diverse componenten van de tuin stijlvol aaneen.
De binnenplaats wordt een grindtuin, die niet veel nodig heeft om sfeer uit te stralen: een knoestig boompje, bloemen rond de stam, enkele hortensia's tegen de muur. Een bistrotafeltje verhuist mee met de zon. Als God in Frankrijk... of er toch niet te ver van.

In de achtertuin een spiegelvijver en muurserre. Een bestaande kerselaar past perfect in het plaatje. Het zicht eindigt op de linde en de notelaar die op de perceelsgrens staan. Twee wachters als overgang naar het landschap...